Ga terug Black Friday - ColliCare Logistics

Bereid je logistiek voor op Q4

Het vierde kwartaal van het jaar (Q4) is vaak het drukste kwartaal van het jaar voor veel bedrijven. Met de feestdagen en gebeurtenissen als Black Friday en Cyber Monday voor de deur is het belangrijk om je logistiek hier goed op voor te bereiden.

Om er een succesvol kwartaal van te maken zijn hier drie aanbevelingen van onze logistieke experts.

1. Zorg ervoor dat je voorraadbeheer op orde is.

Goed voorraadbeheer is essentieel om aan de vraag te kunnen voldoen tijdens de piekmomenten in Q4. Voorkom uitverkoop en gemiste verkoopkansen door te weinig voorraad aan te houden.

Tip: Baseer je voorraad op vraagvoorspellingen - gebruik hierin historische data, markttrends en de geplande marketingcampagnes als basis hiervan

2. Zorg voor voldoende inzet van personeel

Om aan alle belangrijke wensen en behoeften van de klanten te kunnen voldoen tijdens de piekmomenten is het belangrijk dat er in deze periode voldoende personeel ingepland staat. Voorkom lange wachttijden bij de klantenservice en mogelijke vertragingen/problemen met bestellingen.

Tip: Bereid je personeel goed voor op het komende kwartaal en plan extra capaciteit in.

3. Communiceer met je leverancier/logistieke partner

Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn cruciaal voor een succesvol verloop van het vierde kwartaal van het jaar - om dit te kunnen realiseren is goede communicatie met jouw leverancier of logistieke partner vereist.

Tip: Maak een plan met je logistieke partner of leverancier om te kijken hoe je jouw supply chain optimaal laat functioneren voor Q4.

 

Goed georganiseerde logistiek is de sleutel tot een succesvol Q4 voor ieder bedrijf. Door goed voorraadbeheer, een strakke personeelsplanning en effectieve communicatie met je leverancier zorg je ervoor dat je optimaal voorbereid bent.

Benieuwd of jouw logistiek klaar is voor de aankomende drukte? Neem gerust contact met ons op – we denken graag met je mee!

Jesse Woning

Jesse Woning

Inside Sales