Ga terug Storm en overstromingen in Europa

Storm en overstromingen in Europa kan transport beïnvloeden

Gebieden in zuidwest Polen en nabij de grens tussen Tsjechië en Polen worden getroffen door overstromingen. De oorzaak van deze overstromingen zijn rivieren die buiten hun oevers zijn getreden. Sommige wegen zijn door de overstromingen afgesloten, maar in de meeste gevallen zijn er wel omleidingen aanwezig.

Goederentreinen die wij gebruiken, zijn gelukkig niet getroffen. Zowel onze treinen in Polen als in de omliggende regio rijden nog. Ook onze treinen tussen Italië en Scandinavië zijn operationeel. De enige uitgevallen treinen van dit moment zijn de passagierstreinen.

Naast de wateroverlast die er is in Polen, zijn er op dit moment ook hoge waterstanden in sommige gebieden in Oostenrijk, Roemenië en Slowakije.

Uiteraard volgen wij de huidige situatie nauwlettend. Mocht de situatie verslechteren, dan zullen we met een extra update komen.

Er is een kans dat de overstromingen in bovengenoemde gebieden kunnen leiden tot vertragingen buiten de getroffen gebieden. Hierdoor zijn er mogelijk langere transittijden en extra kosten.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de huidige situatie in Centraal & Oost Europa.