Ga terug ColliCare Participates in Environmental Debate

ColliCare neemt deel aan milieudebat

ColliCare heeft deelgenomen aan een milIeudebat tijdens het Arendalsuka evenement. Kan de transportsector helpen om Noorwegen zijn klimaatdoelen te bereiken?

Het Arendalsuka evenement brengt jaarlijks bedrijven, politici en organisaties samen. Belangrijke politici, onderzoekers en experts, bedrijven en organisaties komen hier bijeen om gezamenlijke doelen en plannen voor de toekomst te bespreken.

Het programma voor duurzaam en groen transport werkt nauw samen met ColliCare aan groene transportoplossingen in Noorwegen. Door dit programma werd ColliCare uitgenodigd om deel te nemen aan een paneldiscussie over hoe de transportsector kan bijdragen aan het behalen van de strikte milieudoelstellingen. Onze Sustainability Manager, Sonnie Førrisdahl, vertegenwoordigde ColliCare tijdens deze discussie. Het debat werd opgenomen en is hier te bekijken.

Sonnie beschikt over uitgebreide kennis in dit onderwerp en heeft ideeën over wat er nodig is: 

"De grootste reductie die we hebben bereikt, is het vervangen van vrachtwagens door treinen tussen Italië en Scandinavië, samen met multimodale oplossingen op veel routes in Europa. We testen en gebruiken ook elektrische voertuigen (EV's), biogas en biobrandstof als alternatieven voor fossiele brandstoffen. In Polen hebben we onlangs een test uitgevoerd met het gebruik van EV's voor transport van en naar de haven, zodat we groen transport kunnen aanbieden vanaf de fabrikant in het buitenland tot de ontvanger in Noorwegen.

Om deel te nemen aan grotere tenders, moeten we in staat zijn om milieuvriendelijk transport aan te kunnen bieden, zowel nationaal als internationaal. We hebben meerdere klanten die bereid zijn meer te betalen voor milieuvriendelijk transport.

Sonnie Førrisdahl benadrukte een belangrijk punt tijdens de paneldiscussie:

Profile photos

"De transportsector in Noorwegen bestaat niet alleen uit grote spelers met financiële slagkracht. Ook eenmanszaken en kleine bedrijven met 2-3 medewerkers maken deel uit van deze sector. Deze bedrijven moeten bij de initiatieven betrokken worden. Als we hen kunnen laten zien dat dit op de lange termijn winstgevend zal zijn en dat ze toegang hebben tot goede en begrijpelijke ondersteuningsregelingen waarvan ze kunnen profiteren, dan kan de transportsector bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen van Noorwegen."

Sonnie Førrisdahl Sustainability Manager